Finns det några hållbara förpackningar?

Vi vill gärna tro det. I grunden har vi såklart det fysiska skyddet med alla dess fördelar. Och en förpackning i kartong är ju en självklar del av ett cirkulärt flöde. Men frågan vi ständigt ställer oss är om det är tillräckligt hållbart.

Låt oss börja med det vi gör. Att producera förpackningar i Sverige med skogen som råvara. Detta i sig innebär en mängd fördelar – vi har ett av världens bästa skogsbruk, närproducerat. Dessutom är vi alla smått fantastiska på att återvinna våra uttjänta förpackningar, för oss att åter tillverka nya och åter nya. Med andra ord har vi goda förutsättningar.

Men allt kan bli bättre. Vår ambitiösa resa mot verkligt hållbara förpackningar har bara börjat. Vi beräknar och redovisar CO2 ekvivalenter på våra förpackningar och leveranser – med syftet att tydliggöra de många olika val och möjligheter som finns. Detta sätter också vår egen effektivitet i fokus, och den utmaningen älskar vi.

Vi återinvesterar vinst i kunskap och teknik för att ständigt förbättra vårt avtryck.

Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta oss.

En hållbar framtid på en frisk och levande planet.

Naturskyddsföreningen är Sveriges största miljöorganisation och en folkrörelse som står upp för naturen. Föreningen sprider kunskap, bildar opinion och påverkar beslutsfattare – lokalt, nationellt och globalt. Med omkring 200 000 medlemmar finns kraften att förändra! Gafs Kartong är stolt stödföretag till Naturskyddsföreningen.