Ge förpackningsingenjören hela önskelistan.

Känns det som julafton när man bryter förpackningen till din produkt?

En del av vårt uppdrag med förpackningens konstruktion är att skapa rätt förväntningar på produkten. Ibland ska förpackningen helt enkelt göra produkten större, utan att innehålla en massa luft som får konsumenten att känna sig lurad. Ibland ska förpackningen bara vara diskret, enkel att öppna och göra sig av med.

För att skapa rätt förväntningar ska förpackningen harmoniera med produkten, redan vid första anblick. Till form och till färg.

Jo, trycket betyder också mycket. Därför är en viktig del av konstruktionen att skapa form och ytor för tryck. Även om förpackningen har ett stort fönster som gör produkten synlig, behövs ju ytor för tryck som kan kommunicera annat än hur produkten ser ut.

Men på konstruktionsavdelningen gäller det också att hålla huvudet kallt. Vid varje tillkommande aspekt på förpackningen ska även kostnaderna vägas in. Om exempelvis en smart stansning kan ersätta ett separat inrede, minskar ju kostnaderna för både material och hantering.

Vi gör det yttersta

Gafs Kartong utvecklar och tillverkar konsumentförpackningar i kartong och microwell. Vi är en leverantör med fullservice som konstruerar, trycker, tillverkar och lagerhåller dina förpackningar.

Gafs Kartong AB
Västbovägen 49
331 53 Värnamo

tel. 0370-207 00
e-post. info@gafs.se